Animák Stromoveda – nie je žiadna veda

  • Kategória príspevku:Nezaradené

Ako motivovať deti k ekologickým aktivitám? Prečo neustále vyrubujeme na Slovensku stromy a poškodzujeme si okolité prostredie? Stromy sú našimi veľkými darcami a ochrancami. Viete o tom, že jeden dospelý strom dokáže ochladiť okolitý vzduch, akoby ste zapli naraz až 10 klimatizácii?

Sme radi, že sme sa zúčastnili projektu pre občianske združenie Recyklohry. Vyrobili sme animačné video od námetu, scenára, ilustrácie, až po realizáciu. Je určené pre základné a stredné školy. Video má motivovať deti, rodičov, susedov alebo vedenie mesta k výsadbe stromov, kríkov a zelene. Krátky film sme nazvali –  Stromoveda nie je žiadna veda. Je edukačný, trochu vedecký, ale aj zábavný, aby sme deti zaujali ich jazykom. Pozrite si ako vyzerá výsledný animačný kampaňový film, vyrobený v našej žilinskej dielni ako 2D vektorová animácia. Výhoda animovanej grafiky, kresleného filmu je jeho unikátnosť, kedy nie je potreba zdĺhavo natáčať drahou filmovou kamerou, ani filmovať dni či týždne na nedostupných miestach, netreba absolvovať castingy, ani platiť ďalšiu techniku a dokonca sa vyhnete neprajnému počasiu.

Takže… kde bolo, tam bolo, bol raz jeden ježko, ilustrovaná postavička s menom Asík, ktorý sa stal sprievodcom animovaného videa prepojeného s infografikou. Dnešné životné podmienky netrápia dospelých, a tak sa ježko sám rozhodol vyburcovať deti k výsadbe zelene. Aj malý tvor dokáže veľké veci… povedala nedávno malá švédska aktivistka Gréta Thunberg…. Asik tak.

produkcia / animácia: lfabrica
dabing: Oľga Belešová
hudba: Marián Čurko
klient: Recyklohry.sk